Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

The Grey Rule: 50+ Shades of GREY



Εάν το μαύρο θεωρείται ο βασιλιάς των χρωμάτων τότε την πριγκιπική θέση κατέχει σίγουρα το γκρι. Παίζοντας ανάμεσα στο μαύρο και το λευκό, το γκρι αποτελεί τον ορισμό της ουδετερότητας και το αποτέλεσμα του σμιξίματος δύο άκρων. Ισορροπώντας ανάμεσα στο «καλό» και το «κακό» μάλλον αποτελεί την εξέλιξη του ying&yang !!!! Όμως η πολυσημία του δεν σταματά εδώ; αν και αποτελεί σύμβολο της αοριστίας και της χαοτικής διάθεσης, παράλληλα προκύπτει από το ίδιο το απόλυτο (μαύρο και λευκό). Οι αποχρώσεις του είναι σχεδόν άπειρες; Είναι δυνατόν να «παίξουμε» σε σχεδόν απεριόριστο αριθμό τόνων του γκρι!

Η αίσθηση της διαφάνειας και της απουσίας κάθε συναισθήματος δημιουργεί προβληματισμούς σχετικά με το εάν πραγματικά αποτελεί ένα χρώμα ή είναι απλά μια εντύπωση. Αν και το γκρι έχει συνδεθεί με την απουσία κάθε είδους ζωντάνιας όσον αφορά την μόδα αποτελεί μια σταθερή βάση για κάθε είδους στυλιστικό συνδυασμό.

Πρόκειται για μια τάση που όχι μόνο τείνει να γίνει κλασσική αλλά πλέον έχει γίνει η πρώτη επιλογή για minimal και elegant εμφανίσεις! Η αίσθηση πολυτέλειας και απλότητας που προσφέρει δένει απόλυτα με την σύγχρονη αστική εικόνα και έχει αναδείξει το γκρι σε must-have επιλογή του φετινού χειμώνα αλλά και του προσεχούς καλοκαιριού. Πλεκτά σε διάφορους τόνους του γκρι αλλά και ασημένια αξεσουάρ κατέχουν τιμητική θέση στις τελευταίες πασαρέλες ενώ έχουν ήδη κατακτήσει τους δρόμους του Λονδίνου, του Παρισιού, της Νέας Υόρκης κ.ά.

Instagrammes και fashion bloggers προτείνουν total grey looks για τις fashionistas που τολμούν. Απαραίτητα κομμάτια για τον φετινό χειμώνα τα oversize πουλόβερ καθως και τα maxi παλτό ειδικά σε ανοιχτούς τόνους-θυμίζοντας πολύ την Βασίλισσα του Χιονιού!!! Επιπλέον, hot trend αποτελούν τα πανωφόρια σε layers παίζοντας στους διάφορους τόνους!!!


-Προτεινόμενοι συνδυασμοί με:
Μαύρο
Λευκό
Πορτοκαλί
Παστέλ ροζ
Μπέζ
Άλλους τόνους γκρι

*Hot συνδυασμός το total grey look με παπούτσια και αξεσουάρ σε έντονες αποχρώσεις (φουξ, πορτοκαλί κ.ά.).


Είναι φανερό πως το γκρι «εισέβαλε» δυναμικά στις καρνταρόμπες μας και ήρθε για να μείνει-εμείς είμαστε έτοιμες να το υποστηρίξουμε!!!!!

IF YOU ARE IN DOUBT, WEAR GREY ! ! ! 

minimal grey look
                                            street style

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου